Obezite Nedir | Obezite tedavisi

22 Ekim 2013 Salı

Çağımızın en şanssız Şikayetlerinden biridir obezite, farkın da bulunmadan bizleri ölüme bile sürüklüyebilir.1 fazla beşer obezite olduğunun farkın da dahi değildir.Obezite bilhassa ufak yaşta başlamaktadır bu sebeple anne ve babaların bebeklerinin yemekleri ve içeceklerine itina etmesi lazımdır.

Obezitenin Tedavisi
Obezitenin tıbbi ilaç olarak terapisi bulunmamaktadır lakin iyileştirmesi bulunur.Çocuk yaşta obezite olan kişiler ruhsal mütehassıs ve Diyet uzmanı idaresinde terapi edilmektedir.Büyükler de ise mideye kelepçe takılmaktadır.Lakin bunlar da kati çare değildir.

Obezite Olup Olmadığımı Nasıl Öğrenebilirim ?

1- Boyumuzu öğrenelim , öğrendikten sonra boyumuzu birbiri çarpalım.

2- Kilomuzu öğrenelim , öğrendikten sonra kilomuzu , boyumuzdan yayınlanan muvaffakiyete bölelim Şayet meydana gelen özet yirmi beş deri fazla ise obezitesiniz demektir.çabucak aile hekiminize başvurmalısınız.

Obezite Olduğumu Öğrendim Ne Yapmalıyım ?

T.C esenlik Bakanlığının bu mevzuda ki çalışmasını düzen ve dikkatlice yürütmektedir.Şayet obezitelik probleminiz müsaitse ASM (Aile sıhhati Merkezi) de olan aile hekiminize başvurunuz.

Obezite Olmamak İçin Ne Yapmalıyım ? 
 Obezite olmamak için gündelik asgari otuz dk gezinti etmeniz iktiza eder.Bunun ilavinde yediklerinize dikkatli olmanız icap eder.

Obezite Ölüme Sebep Olur Mu ?

Obezitenin haddinden fazla 1 biçimde ilerlemesinin arkasından vücudumuz da bulunmakta olan iç organlarımızın yağlandığı seyredilir ve bu organlarımız muayyen 1 vakitten sonra yağlandığı için çalışamaz duruma kâr ve bu rahatsızlık fazla aşama de ilerlemesinden sonra ne yazık ki  ölüme neden olur. 

0 yorum:

Yorum Gönder