Saç Dökülmesinin Nedenleri ve Tedavisi

7 Eylül 2013 Cumartesi
saç dökülmesinin nedenleri
Bilirkişiler sıhhatli 1 kişinin saçlarından gün zarfında 50-100 tane tel dökülmesini olağan kabul ederken saçlardaki bu dökülme değerini haddinden fazla bulunması durumunda, saç kaybı nedenlerinin incelenmesi ve devrinde müdahale edilmesi icap ettiğini bildirmektedir. yaygın olarak saç dökülmesinin esasen sebepleri arasında, stres, yorgunluk, ilaç kullanılması, hamilelik, menopoz ve mevsim değişimleri intikal etmektedir. Saç dökülme nedenlerinin fark edilmesi tedavinin muvaffakiyet miktarını artıracak, dökülme nedeni tespit edilirse kişiye özel tedbirler alınarak saç kaybının önlenmesi yardımcı olunmuş olacaktır. Saç dökülmesinin esasen sebeplerinden 1'i kalıtımsal niteliklere dayanmaktadır. Kalıtımsal sebeplere ilişkin olaraktan saç dökülme problemi hayat süren erkeklerden daha çok Hanımların kesin 1 kellik meseleyi olmamasına karşın saçlarında azalma var olduğu görülmüştür. Kalıtımsal saç dökülmesine bey cinsi kellik adı sağlanmaktadır. Saç dökülmesinin öbür sebeplerinden birisi hata saç tamiri ve kozmetik eser kullanılmasıdır. Uzman kişiler boya, perma ve ton (renk) değişikliği gibi pratiklerin tecrübesiz kişilerce yapılmasının saç dokusuna ağır zararlar kazandırdığını belirtilmektedir. hatta bu işlemlerin aynı zamanda yahut sık aralıklarla ifa edilmesi saçın zayıflamasına, kırılmasına, saçın at kuyruğu, örgü ve dar lastiklerle toplanmasının saç ve saç köklerine önemli zararlar sağladığı bilinmekte olan 1 hakikattir. Saça Edinilen bu uygulamalar, saç köküne sıkıntı ederek saç kaybına niçin bulunmaktadır. Sık yıkayıp temizlemek ve daimi fırçalamak da saçın kırılma sebeplerinden biridir.
Saça şampuandan sonra gerçek menfaatlenilen saç kremi, saçın zahmetsiz taranmasını kolaylaştırmaktadır. Saçı havlu desteği ile kurutmak saçın kırılmasına sebebiyet verir. Fırça konumuna enli ağızlı tarak yararlanmak saç sıhhati yönünden mühimdir.

Saç dökülmesi ne şakilde tedavi edilir?


Saç dökülmesi şikayeti ile dermatoloğa müracaat eden hasta bireylere, İlk önce dökülme sebepleri araştırılarak probleme uygun iyileştirme metodu tanımlanır. Tedavinin birinci kademesi saç dökülme sebeplerini ortadan kaldırmaya müteveccih bulunmaktadır. İkinci mertebede saça, yararlanılacak ilaçlar, spreyler yahut bitkisel formüllerden desteği ile hücreler güçlendirilerek, saç köklerinin tekrardan canlanması sağlanacaktır. ilerki safhalara yetişmiş demek ki kellik derecesindeki saç dökülme sorunlarında, tatbik edilen tedavilere karşılık alınamaması durumunda bir çare saç nakli ifa edilmesidir. Kelliğe maktu çare olan saç nakli, teknolojik gelişmelere ilişkin olaraktan farklı şekillerde gerçekleştirilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder