Aspirinin Zararları

23 Ekim 2013 Çarşamba

Su çiçeği ve grip gibi viral enfeksiyonlar anında analjezik ve ateş düşürücü olaraktan faydalanılan aspirinin, çocuklarda Reye Sendromunu meydana getirdiği ve terapi edilmediği takdirde ölüme meydan verebileceği bildirildi.

Aspirin, 1899’da pazara sürüldüğü vakitten bu tarafa Bi ihtimal de en fazla bilinmekte olan ve sarf edilmiş olan analjezik, ateş düşürücü ilaç olaraktan bilinir. Fakat 1980 daha sonrasında aspirin kullanılması ve Reye Sendromu arasında münasebet olduğunu sergileyen çalışmalardan sonra aspirin faydalanımında aşikâr 1 biçimde azalma olmuştur” diyen Çocuk sıhhati ve marazlıkları Uzmanı Doktor. H. Cem Öcal, aspirin ve Reye Sendromu aralarındaki ilişkiyi ve bilhassa veletler üstünde ne tür tesirleri olduğunu bildirdi.

Reye Sendromu nedir?
Reye Sendromu, bilhassa karaciğer ve beyinde şişme ile koyulan Lakin bütün Bünyeyi tesir eden fazla mühim 1 olgudur. Karaciğer ve öteki organlarda anormal yağ depolanır. maktu nedeni bilinmese de bilhassa suçiçeği ve grip gibi viral enfeksiyonlar anında aspirin yararlanılımın Reye Sendromunu başlatmış olduğu düşünülmektedir. bilhassa yağ asidi oksidasyon bozukluğu gibi bir takım metabolik hallerde ruha getiri.

Kimleri etkiler, belirtileri nelerdir?
 Reye Sendromu, bilhassa karaciğer ve beyinde şişme ile koyulan Lakin bütün Bünyeyi tesir eden fazla mühim 1 olgudur. Karaciğer ve öteki organlarda anormal yağ depolanır. maktu nedeni bilinmese de bilhassa suçiçeği ve grip gibi viral enfeksiyonlar anında aspirin yararlanılımın Reye Sendromunu başlatmış olduğu düşünülmektedir. bilhassa yağ asidi oksidasyon bozukluğu gibi bir takım metabolik hallerde ruha getiri. Ateş düşürücü olarak çocuğunuza aspirin vermeyin! Grip yada suçiçeği sarfederken aspirin işleten çocuklarda, Reye Sendromu farkedildiği araştırmalarla kanıtlandıktan sonra aspirin yararlanımında aşikâr tarzda azalma olduğunu vurgulayan Öcal, anne-babalara şu önerilerde bulundu:


“Özelikle çocukta grip eşi bulgular mevcutsa ve çocuk suçiçeği geçiriyorsa hiç bir zaman aspirin takınmayın. Yağ asidi oksidasyon bozukluğu gibi birtakım metabolik bozukluklarda da aspirin kullanılması uygun değil. Ateş düşürücü olarak Şayet ilaç dışı usüllerle alevi düşürememişseniz doktorunuza danışarak paracetamol gibi ateş düşürücüleri yararlanabilirsiniz. Romatizmal ateş ve Kawasaki Sendromu (bir çeşit damar iltihabı) gibi aspirin kullanmanızın zaruri bulunduğu rahatsızlıklarda ise çocuğumuzun grip aşısı ve suçiçeği aşısının eksiksiz var olduğundan Temin ederim.”

0 yorum:

Yorum Gönder